I en båt der hver millimeter av plass ikke gikk til spille, satte vi kursen mot Luang Prabang. Vi var heldige å få et par av bussetene som sporadisk var montert i båten, noe vi satte pris på etterhvert som vi så maskinrommet ble mer og mer stappet. Akkurat på minuttet "Laotime", dvs 2,5 time forsinket, kastet vi los. Mens vi sakte tøffet nedover Mekongelven, som splitter Thailand og Laos i to, var vi vitne til et vakkert skue. Vannbøfler som avkjølte seg i vannkaten. Fiskere, rovfugler og barn som lekte, tidvis omkranset av stupbratte klipper og små landsbyer.
 |
Skuta |
Vi gikk i land og tilbringte en natt i Pak Beng, før vi fortsatte på dag to av båtetappen. Vi var ganske fornøyde av båtlivet da vi kom frem til Luang Prabang, en herlig by - som minnet litt om landet "Syden" kanskje? Det var i allefall det stedet vi har sett mest vestlige turister så langt på turen. I Luang Prabang slappet vi av i 5 dager, ble litt på overtid på grunn av sykdom. Her spiste vi deilig mat, drakk nydelig kaffe, testet bakervarer, drakk Beerlao og fruktshakes fra himmelen.
 |
Lao papaya salat. |
 |
Buffet. Spis så mye du orker for 7,- nok |
Selv om Luang Prabang går for å være en storby i Laos målestokk, er den veldig bobo. Og som alt annet i Laos - livet går i rolige rytmer. Vi ble smittet av denne vibben. Vi skrev kort, ruslet på markedet, shoppet litt sommerklær og tok livet med knusende ro. I mens Chris skrev på masteroppgaven, gikk Ola og fikk massasje, opptil flere ganger.
 |
Storbyliv |
 |
Vaklevoren bambusbro |
 |
Nattmarked |
 |
By night |
Luang Prabang har så mye som 33 templer og står på Unescos verdensarvliste. Med sin unike blanding av tradisjonell og kolonial arkitektur, er det å bare rusle rundt et fint tidsfordriv. Munkenes tilstedeværelse er så godt som overalt, og deres musikkritualer er en opplevelse.
Utenfor bykjernen ligger Kuang Si Waterfall. Vi tuk tuket dit den ene dagen, og fant et smykke av en foss.
Den siste kvelden i Luang Prabang deltok vi på kokkekurs. Her lærte vi noen typiske Laosretter. Maten er enkel og rask og lage, og de bruker lite fett og olje i maten. Sjefskokken lagde først 6 retter, så skule vi deretter velge 2 som vi skulle lage selv. Vi lagde fiskesuppe og en kylling og svinerett i curry.
 |
Her forberedes damping av "sticky rice" |
 |
Over gjennomsnittet interessert elev |
Ikke for å skryte, men det ble sabla godt om vi kan si det selv. Dessuen fikk vi med en kokebok, så nå kan dere hjemme glede dere. Nå går turen tilbake til skogs. Vi drar til Phonsavan for å trekke i det mest bombede området noensinne i historien, samt se på noen krukker som er over 2500 år gamle, og som ingen vet historien bak. Vi gleder oss.
Smask fra O&C.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar